Arh. SERINA DESCU: Kje je Shakespeare?

Arh. SERINA DESCU: Kje je Shakespeare?

S ponosom in velikim veseljem vam predstavljamo prvo predstavo koroških kulturnih društev, pod imenom Koroški gledališki abonma, ki ga organiziramo v sodelovanju s Kulturnim društvom Kotlje.
Predstave so bodo odvijale vsak tretji petek v mesecu, vse do aprila, v večnamenski dvorani v Kotljah. S Koroškim abonmajem želimo nagovoriti prav vse Korošice in Korošce ter vas prepričati z izvrstno ponudbo domačega ustvarjanja, našega humorja, dostopnostjo, avtentičnostjo in povezanostjo v kulturi, ki je, kot se je pokazalo tudi v težkih časih, neprecenljiva! V tej sezoni ne bo možno kupiti vstopnic koroškega gledališkega abonmaja, ampak se bodo na posameznih predstavah zbirali prostovoljni prispevki, ki bodo vaša podpora vsem, ki se po svojih najboljših močeh trudijo za lokalni kulturni utrip.
𝐊𝐉𝐄 𝐉𝐄 𝐒𝐇𝐀𝐊𝐄𝐏𝐄𝐀𝐑𝐄?
Vsebina: Vse odkar smo v srednji šoli pri pouku slovenščine izvedeli, da mnoge Shakespearove gledališke igre temeljijo (kot je bilo pač v tistem obdobju običajno) na predelanih starejših tekstih, zgodovinskemu materialu ali celo govoricah, smo se mnogi spraševali, od kod mu ideja o dveh zaljubljencih iz Verone.
Iz Verone, ki je bila v tistih časih nepredstavljivo daleč in o ljubezni, ki je sicer univerzalna tema, a v njegovem času in prostoru vendarle nekoliko zapostavljena. Serina Descu nas s svojim tekstom "Kje je Shakespeare" razsvetli.
Seveda, točno tako je bilo! Tako je Shakespeare dobil idejo, tako je spoznal Romea in Julijo. Žal pa je v življenju tako, da odgovor na eno vprašanje porodi mnoga druga. Zato se sedaj lahko sprašujemo v kateri vrsti se je ta velikan gledališča hahljal v svojo bradico in se muzal ob (ne)spretnosti glumačev, predvsem pa se sprašujem v kateri vrsti boste sedeli vi in uživali v popolnoma zmešani komediji Koroškega deželnega teatra.
Režija: Sergej Dolenc
Asistent režije: Gregor Podričnik
Igrajo:
Helena Dolenc
Renata Cigale
Matej Blažun
Sergej Dolenc
 
Nakup abonmaja / vstopnice